26 februarie 2009

Filme despre al doilea razboi mondial

De cand am inceput sa joc Company of Heroes am devenit pasionat de filmele si documentarele despre al doilea razboi mondial. Unele, cum ar fi Pearl Harbor sau Saving Private Ryan, le vazusem. Altele, ca de exemplu Zwartboek(cartea neagra) sau La Vita e Bella, care merita vazute, nici nu auzisem de ele.

Aseara am vazut Valkyrie, un film bazat pe fapte reale. Este vorba despre una din multele incercari esuate ale nemtilor de a-l asasina pe Hitler. Desi cunosc prea bine cursul istoriei, suspansul combinat cu dorinta mea ca Hitler sa fi murit, imi lasau impresia ca actorul principal, Tom Cruise, va reusi.

Va las pe voi sa vedeti rasturnarea de situatie si finalul filmului, nu o sa il povestesc eu. Dintre filmele despre al doilea razboi va mai pot recomanda: Pianistul, Schindler's List, Enemy at the Gates, Midway si Kelly's Heroes, un film care pastreaza doar suspansul, scopul final al alctorului principal fiind altul decat razboiul.

7 comentarii:

  1. Ori de cate ori as vedea Pianistul nu ma pot abtine sa nu mi se zbarleasca parul pe mine... E imposibil sa nu te impresioneze filmul asta... Am incercat de nenumarate ori sa ma uit la Enemy at the Gates si n-am reusit... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearca sa vezi lista lui Schindler si La vita e bella daca nu le-ai vazut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit multe vorbe bune despre Lista lui Schindler, dar parca am fost tinuta de maini si de picioare sa-l iau si eu... Dar... am ce face in weekend acum. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Incearca "Brothers in arms", are 10 episoade dar e super tare... mai tare ca Private ryan,.... primul episod e mai plictisitor dar urmareste povestea....Myelu

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Anonim: Brothers in Arms e jocul. Band of Brothers se numeste filmul si l-am vazut. Chiar impresionant.

    RăspundețiȘtergere
  6. band of brothers.....genial

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt fan al filmelor ce au la baza al 2_lea razboi mondial,ce sa_ntamplat cu adevarat este si_n aceste episoade band of broters dar sun multe de vazut in the pacific.premiera anu acesta in martie...

    RăspundețiȘtergere