22 februarie 2009

Despre jocuri

Unul dintre subiectele de discutie pe care le-am avut cu Marian in tren, a fost gaming-ul. Doar despre asta scrie el pe blog :) . E una din pasiunile noastre comune. Ne aminteam de jocul tineretii noastre. Counter Strike (first person shooter) a fost jocul nostru preferat. A trecut pe locul doi. De ce?

Sunt o gramada de copii care il joaca si au drept de administrator, iar dupa atatia ani in care am jucat acest joc, experienta isi spune cuvantul. E obositor sa fii acuzat ca esti codat de niste copii, mai ales ca nu am folosit nici macar o data coduri. Nici sa vad cum functioneaza. Mi-am satisfacut curiozitatea cu filmuletele de pe youtube.

Alt motiv pentru care nu mai jucam cs atat des este pentru ca a aparut jocul de strategie : Company of Heroes (real-time strategy). Jocul este plasat in timpul celui de-al doilea razboi mondial si este o copie fidela a acestui razboi. In single player campania incepe cu invazia americanilor in Normandia, mai exact plaja Omaha. In multiplayer, unde intalnesti jucatori experimentati sau mai putin experimentati, provocarea continua.

La un an dupa Company of Heroes, cei de la Relic au lansat Company of Heroes: Opposing Fronts, care pe langa americani si wermacht-ul nemtesc din prima parte, ii aduc in razboi pe britanici si divizia de panzer elite a nemtilor. In single player apar inca doua campanii, si anume operatiunea Market Garden(cu nemtii) si eliberarea orasului din Franta, Caen(cu britanicii).

Anul acesta Relic anunta lansarea Company of Heroes: Tales of Valor, care va contine alte trei campanii bazate pe evenimente istorice din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Personal, abia astept sa apara.

Sunt multe de spus despre acest joc pe care il iubesc, dar vreau doar sa va faceti o idee, in speranta ca va trezesc si voua curiozitatea, iar in zilele urmatoare o sa fim in aceasi echipa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu