3 martie 2009

Despre copilarie cu Leasa Dragos

Probabil il stiti cu totii pe baiatul asta. E cel care canta despre copilaria noastra vs copilaria voastra. Are mai multe melodii, dar melodia "Diferente" cred ca este cea mai cunoscuta. Poate ca exista unii care nu au auzit-o, iar pentru ei o sa postez un video mai jos.



Nostalgic nu? Ce copilarie frumoasa am avut noi..Pai daca asa erau vremurile. Ce dreacu sa beau daca nu era decat brifcor? Ce sa mananc, daca nu gaseam decat Topi Top, Jelibon si guma Turbo? Cum sa cer prietenia pe mess, daca nu aveam PC? s.a.m.d..

Eu chiar ma bucur pentru copii astia ca au de ales. Se pot juca fotbal in curtea scolii sau Fifa la calculator. Ca sunt atatia care se joaca toate jocurile copilariei noastre, incepand cu lapte gros si terminand cu ce vreti voi.

Si in felul asta pot analiza fiecare vers al melodiei, inclusiv pe cel in care da vina pe parinti. Pai daca tu ai avut o copilarie in care faceai party cand mancai o ciocolata, e normal sa ii oferi copilului cat mai multe. Doar nu o sa fortezi copilul sa se duca la cofetarie ca nu ai avut tu mall.

E adevarat ca sunt unii parinti care exagereaza, dar asta e tot vina regimului care le-a oferit lor mai nimic. Toti parintii spun: "pe vremea noastra era altfel". De acord. Tocmai de aia vreau sa ma bucur de ceva ce tu nu te-ai putut bucura, pentru ca nu aveai de ales.

Cu siguranta daca traiau in vremurile astea ar fi facut ce facem si noi. Ma uit la tata ca nu mai poate sa stea fara mobil, iar cand i-am dus calculatorul voia sa invete intr-o zi ce am invatat eu in luni de zile. Concluzia este ca nostalgia despre care vorbeam la inceput, e doar nostalgia comunismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu