5 martie 2009

Blindness, un film care merita vazut

Tocmai am terminat de vizionat acest film, "Blindness". Super film, cu o idee originala (cel putin pentru mine). Trist si putin exagerat, filmul merita vazut. Initial imi venea sa il pup pe Fernando Meirelles, regizorul filmului, pentru ideea extraordinara pe care a avut-o. Nu am vazut de mult timp un film atat de bun si de original ca asta.

Dupa o discutie cu Adina, am aflat ca filmul este ecranizarea cartii cu acelasi nume, scrisa de Jose Saramago. Sincer, nu auzisem nici de scriitor, nici de carte (nu sunt chiar un mare cititor de carti). Ideea e ca trebuie sa va uitati la acest film.

Filmul iti aduce aminte putin de "28 de zile mai tarziu". Lumea e lovita de orbire, iar printre toti orbii, sotia unui doctor, este singura care poate vedea. Ea este imuna la aceasta boala, contagioasa de altfel.

In filmul asta poti vedea adevarata fata a omenilor cand vine vorba despre supravietuire. Daca viata nu ti-a dat inca o palma, filmul asta o sa iti dea doua. Hai ca nu va mai povestesc, pentru ca sunt prea multe de spus. Va las pe voi sa il vedeti. O sa va las doar trailerul. Va pup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu