10 ianuarie 2009

Mircea Badea in blogosfera

Zi plina ieri! Plina de relaxare :)). M-a suparat putin Mircea Badea cand a spus ca blogul lui e pe primul loc in trafic.ro si ca le-a dat o lectie "bloggerasilor". Pe primul loc la categoria bloguri bineinteles. Cu doar patru articole scrise, ca si-a sters din greseala blogul. Pai si nu e normal?

Sa le luam pe rand. Un prezentator cunoscut si apreciat (poate chiar iubit) de oameni isi face blog, iar apoi isi face publicitate la blog, intr-o emisiune cu mare (chiar foarte mare) audienta. Un oarecare blogger,
Zoso sa zicem, ca e cunoscut, "munceste de ii sar capacele" sa ajunga sus. Ca a muncit, nu s-a bucurat asa de publicitate gratis. Acum trageti voi singuri concluziile.

Sa nu mai spun ca o parte din bloggeri, din cate am vazut, s-au retras din trafic.ro, iar pe alexa.com, sursa citata de Badea, Zoso ocupa pozitia 110,511 in timp ce Mircea Badea este abia pe locul 194,435. Probabil ca o sa urce si o sa il depaseasca. Mi se pare normal. Lumea e curioasa sa il citeasca pe Badea, necenzurat de CNA. Si eu sunt curios sa il citesc sau sa ii vad emisiunile. Foarte rar se intampla sa pierd o emisiune.


Da, imi plac emisiunile pe care le face si nu spun ca nu merita sa fie pe primul loc. Chiar il felicit! :) Vreau doar sa subliniez ca un blogger obisnuit nu are plecarea de care s-a bucurat el. Ramane de vazut daca se va mentine acolo sus. Pentru ca asta e important! Sa te mentii printre primii. Nu sa ai o explozie de vizitatori, sa ajungi sus, iar apoi sa te duci usor spre coada si sa nu mai auda nimeni de tine.


In cazul lui Badea sunt avantaje si dezavantaje. Avantajul este ca locul de munca ii ofera subiecte, dar exista riscul ca lumea sa se plictiseasca la un moment dat sa citeasca pe blog ce vede in emisiunea lui. Dar sa nu ne facem noi griji pentru el. Stie el mai bine ce are de facut. Un weekend minunat va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu