28 ianuarie 2009

Minuni

Desi m-am intors de cateva zile in Bucuresti nu am avut niciun chef sa postez ceva. Nu sunt deloc in apele mele. Ce v-am adus de acasa? V-am adus o fotografie cu una din minunile orasului meu natal, Caracal, singura minune care a ramas.


Acesta este ceasul din gara Caracal. Da, orasul ala unde se spune ca "s-a rasturnat carul cu prosti". Si pentru cei care inca nu stiu toate minunile din Caracal o sa le enumar mai jos:
- S-a furat poarta de la politie.
- Au luat foc pompierii.
- Fabrica de paine pe strada Foametei.
- Cimitirul pe strada Invierii.
- Puscaria pe strada Libertatii.
- Macaraua care a ramas intre blocuri dupa contructia acestora.
- Monumentul eroilor indreptat spre Cercul militar sau Casa Armatei cum e cunoscuta la noi. Pe asta am vazut-o cu ochii mei. :)) Si, bineinteles, ceasul din gara.

Va distrati nu? Normal, pentru ca e de distractie. Partea trista in povestea asta, este ca minuni ca cele din Caracal inca mai gasim in unele orase din Romania. Mergeti pe strada Reinvierii din sectorul 2, Bucuresti si o sa gasiti un cimitir acolo :)) . Sa nu mai amintesc de macaraua din Bucuresti care spre deosebire de cea din Caracal, a cazut peste cateva masini. Se pare ca e corecta vorba aia care spune ca prostii s-au imprastiat in toata tara. Si asta se vede cu ochiul liber. De la conducatori pana la oamenii de rand..oooffff...daca prostia ar durea..

19 ianuarie 2009

Scurta pauza

Stiu ca am zis ca ne revedem ieri la cafea, dar am fost retinut la botez. Am ajuns pe seara acasa, destul de obosit si nu am avut chef de nimic. Am stat putin la calculator si am adormit ca supa la plic. Despre botez...inca o experienta de viata.

Astazi vreau sa va anunt ca o sa iau o pauza. O sa fiu plecat cateva zile din Bucuresti, la tara, la parintii mei. Sper sa imi prinda bine ruptura asta de Bucuresti si sa ma linistesc putin. Am o zi destul de proasta asa ca o sa inchei aici, cu scuzele de rigoare. Ne revedem in cateva zile, bineinteles la cafea. :) Numai bine va doresc.

17 ianuarie 2009

Be right back!

Astazi trebuie sa onorez cu prezenta un botez. Va las cu o convorbire telefonica intre o doamna din Oradea si departamentul de relatii cu clientii al RDS. :)) Merita ascultata. Ne auzim maine..la cafea.

16 ianuarie 2009

Despre filme

Cu ceva timp in urma am vazut un filmulet pe youtube, numit Evolution of dance. O sa il postez aici pentru cei care nu l-au vazut.



E tare tipul, e funny si danseaza destul de bine. Nu stiu cat a repetat pentru asta, dar important este ca produsul finit este bun.

Astazi am gasit, tot pe youtube, Evolution of dance 2, care nu mi se mai pare la fel de amuzant. Acum va intreb si pe voi: de ce partea a doua este mai slaba sau chiar proasta? Sau partea a treia. Sau ambele. Si nu vorbesc doar despre acest filmulet. Este valabil pentru filme in general.

Sa luam Matrix ca exemplu. Prima parte a fost ok, spre deosebire de partile 2 si 3 care au fost o porcarie. Sau Lord of the rings. Daca prima parte m-a fascinat, partea a doua m-a plictisit atat de tare incat nici pana in prezent nu am vazut partea a treia. Pot intelege ca prima parte a avut succes si oamenii asteapta partea a doua, iar tu le poti servi o mizerie, pentru ca omul e curios si o sa vina sa vada continuarea. Dar de ce mai faci partea a treia?

Bineinteles ca exista si exceptii. Imi vin in minte Cuburile si Bad Boys. In general comediile, filmele psihologice si animatiile (sa nu uitam de Madagascar sau Ice Age) au continuari din ce in ce mai bune. Adevarul este ca nu se mai fac filme bune in general. Cu greu gasesti un film bun in ziua de azi. Din ce in ce mai multi chinezi zburatori sau incercari de actiuni transformate in comedii proaste care iti lasa un gust amar. Oare sunt singurul cu astfel de gusturi la filme?

Si pentru ca suntem la capitolul asta, daca vreti sa vedeti un film impreuna cu prietena, respectiv prietenul, va recomand (celor care inca nu l-au vazut): P.S. I Love You. O drama romantica despre sprijinul primit de o vaduva, chiar de la sotul ei, prin intermediul unor scrisori planificate de acesta inainte sa moara. L-am vazut si eu aseara cu Alina si ne-a placut.

15 ianuarie 2009

Microcipul si monitorizarea prin satelit

Inca un documentar despre cum o sa fim condusi de Noua Ordine Mondiala. Totul a plecat de la filmuletul primit in dimineata asta. In timp ce ma uitam la noul sistem de urmarire am descoperit urmatorul documentar:



Sa presupunem ca asa este. Atata timp cat oamenii vor sa stie unde este copilul, cainele, sau mai stiu eu ce, totul pare ok. E alegerea lor. Dar ce facem daca suntem obligati sa ne implantam cipul? Ca asa spune documentarul, nu o sa putem sa cumparam fara semn. Nu facem nimic parerea mea. O sa ne trimitem mass-uri in speranta ca o sa se gaseasca un
Michael Scofield care sa lupte impotriva lor.

Ce am facut cand s-a dat legea care obliga companiile de comunicatii sa stocheze timp de 6 luni
apelurile telefonice, SMS-urile sau e-mailurile? Multi nici nu au auzit de ea. Ar trebui sa ne intereseze pentru ca articolul 28 din Constitutia Romaniei spune ca: "Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil." Dar asta e alta discutie.

Haideti sa ne trezim la realitate. In Romania exista oameni fara certificate de nastere si noi vorbim de microcipuri. Imi vine in minte bancul ala: "Vine sfarsitul lumi! Veniti in Romania. Suntem cu 100 de ani in urma!" Numai bine va doresc.

14 ianuarie 2009

Nopti pierdute

Cum spuneam si in primul post al blogului: imi plac inceputurile. Avand in vedere ca suntem in ianuarie, simt ca inca suntem la inceputul anului, desi pentru unii dintre voi parca au trecut cateva luni de la revelion. Pentru mine nu. Inca imi fac planuri pentru anul asta, ca un visator optimist, iar pana acum totul a decurs bine.

Mi-am propus sa imi fac blog si mi-am facut, mi-am propus sa ma angajez si chiar imi depun cv-uri, iar de astazi mi-am propus sa nu mai pierd noptile aiurea. Cand am plecat de la ultimul job, unde aveam trei ture de noapte, la fel mi-am zis, iar o perioada chiar m-am odihnit. Cred ca m-am odihnit prea mult, pentru ca nu mai pot sa dorm noaptea. Sau poate gandul ca ma pot trezi cand vreau, ma relaxeaza si nu pot dormi.

Oricum ar fi, nu e bine. Pentru ca de fapt, eu nu pierd noaptea, ci ziua .. pe care o dorm, zi, care la mine incepe cand altii s-au saturat de munca. Toate astea trebuie sa se schimbe pentru ca pierd contactul cu prietenii, cu iubita, cu normalitatea. In plus, in viitorul apropiat o sa imi gasesc un job si o sa imi fie foarte greu. Pentru ca in mod cert nu o sa fie un job cu ture de noapte si nici paznic nu o sa fiu, sa pot dormi la munca :)). Sa aveti o zi minunata!

11 ianuarie 2009

Sistemul e de vina

Tocmai am terminat de vizionat un epsiod din serialul "Prison Break". Cred ca de acolo mi-a venit ideea asta pentru titlul articolului. Cei care il urmaresc ma inteleg mai bine. Celor care nu au auzit de el..va recomand sa va uitati. Are cam tot ce ii trebuie unui film serial, din punctul meu de vedere: actiune, suspans, psihologie, rasturnari de situatie, drama, romance pe alocuri si faze care iti fura un zambet (sa ne amintim primul sezon in care T-Bag isi scotea buzunarul afara ). E adevarat ca sezoanele 2, 3 si 4 sunt putin mai slabe decat primul, dar serialul merita vazut.

De fapt eu voiam sa va povestesc despre faptul ca ieri mi-am reinstalat sistemul. Asa e la cafea..vrei sa spui ceva si te trezesti povestind cu totul altceva. Cat despre reinstalarea sistemului..de ce se intampla intotdeauna cand ai nevoie mai mare de ceva sa nu mearga sau sa nu il mai gasesti? Dupa ce reinstalezi sistemul, de ce ai cea mai mare nevoie...? Eu am mare nevoie de internet. Sa instalez un driver, sa updatez baza de date la antivirus, sa instalez messu si lista poate continua.

Ce sa vezi?! Dupa ce am terminat instalarea, internetul mergea infect. Se incarca o pagina in cateva minute. Asta in cazul in care se incarca. Normal ca am sunat la departamentul de relatii cu clientii, am ascultat robotul, iar apoi am expus problema. " Cred ca e trafic mult " a fost raspunsul operatorului. M-a lamurit ce sa mai. Discutiile cu operatorii sunt cu totul alta problema, dar o sa va povestesc si despre ele cu alta ocazie. Partea proasta este ca dupa ce am vorbit cu el nu mi-a mai mers netul deloc :)). Si-a revenit dupa o perioada si am putut sa imi termin treaba.

O sa ma intrebati de ce nu imi schimb providerul. Nu este atat de simplu cand stai cu chirie, iar proprietarul e "comunist". Au trecut mai mult de trei ani de cand stau aici, dar el inca nu are incredere in mine ca nu o sa ajunga pe "lista neagra" cu datornici a unei companii si sa nu mai poata folosi serviciile acesteia. Ca lui de asta ii e teama. De ce nu ma mut?...pai asta o sa fac. Pana maine, cand ne revedem la o cafea, va doresc toate cele bune!

10 ianuarie 2009

Mircea Badea in blogosfera

Zi plina ieri! Plina de relaxare :)). M-a suparat putin Mircea Badea cand a spus ca blogul lui e pe primul loc in trafic.ro si ca le-a dat o lectie "bloggerasilor". Pe primul loc la categoria bloguri bineinteles. Cu doar patru articole scrise, ca si-a sters din greseala blogul. Pai si nu e normal?

Sa le luam pe rand. Un prezentator cunoscut si apreciat (poate chiar iubit) de oameni isi face blog, iar apoi isi face publicitate la blog, intr-o emisiune cu mare (chiar foarte mare) audienta. Un oarecare blogger,
Zoso sa zicem, ca e cunoscut, "munceste de ii sar capacele" sa ajunga sus. Ca a muncit, nu s-a bucurat asa de publicitate gratis. Acum trageti voi singuri concluziile.

Sa nu mai spun ca o parte din bloggeri, din cate am vazut, s-au retras din trafic.ro, iar pe alexa.com, sursa citata de Badea, Zoso ocupa pozitia 110,511 in timp ce Mircea Badea este abia pe locul 194,435. Probabil ca o sa urce si o sa il depaseasca. Mi se pare normal. Lumea e curioasa sa il citeasca pe Badea, necenzurat de CNA. Si eu sunt curios sa il citesc sau sa ii vad emisiunile. Foarte rar se intampla sa pierd o emisiune.


Da, imi plac emisiunile pe care le face si nu spun ca nu merita sa fie pe primul loc. Chiar il felicit! :) Vreau doar sa subliniez ca un blogger obisnuit nu are plecarea de care s-a bucurat el. Ramane de vazut daca se va mentine acolo sus. Pentru ca asta e important! Sa te mentii printre primii. Nu sa ai o explozie de vizitatori, sa ajungi sus, iar apoi sa te duci usor spre coada si sa nu mai auda nimeni de tine.


In cazul lui Badea sunt avantaje si dezavantaje. Avantajul este ca locul de munca ii ofera subiecte, dar exista riscul ca lumea sa se plictiseasca la un moment dat sa citeasca pe blog ce vede in emisiunea lui. Dar sa nu ne facem noi griji pentru el. Stie el mai bine ce are de facut. Un weekend minunat va doresc!

9 ianuarie 2009

Scosi din anonimat de YOUTUBE

Astazi vom vorbi despre micile vedete de pe Youtube. Da, cei care fac upload la tot felul de filmulete cu ei facand diverse chestii sau sunt surprinsi in diferite ipostaze de altii si apoi apar pe Youtube. Si o sa va dau cateva exemple de astfel de oameni care au reusit sa iasa din anonimat datorita aparitiei pe acest site.

Vi-l mai amintiti pe baiatul plinut care canta cu multa pasiune melodia Dragostea din tei a baietilor de la O-zone?
Daca nu il mai stiti sau nu l-ati vazut pana acum.. el este :




Dupa aceast filmulet a devenit cunoscut sub numele " The numa numa kid" si a ajuns numarul 1 in emsiunea "Greatest Internet Superstars" difuzata la VH1, dupa cum puteti vedea in clipul care urmeaza:



Sa trecem la urmatorul exemplu. Doamna de la Bulgarian Idol. E imposibil sa nu o stiti! Cea care a cantat Ken Lee. E destul de recenta intamplarea, dar totusi o sa postez video pentru cei care nu au vazut-o. Chiar daca ati vazut-o merita sa o revedeti.



Dupa cum o sa vedeti in urmatorul filmulet si doamna s-a bucurat de succes dupa aceasta aparitie la Bulgarian Idol, reporterul numind-o "Fenomenul Ken Lee". Dupa ce si-a imbunatatit putin engleza, a fost invitata la "Megastarul" din Bulgaria sa cante din nou melodia.



Si astea sunt doar doua exemple. Concluzia este ca nu trebuie sa va fie frica sau rusine ca rade lumea de voi. Faceti upload la filmuletele cu voi si intr-o zi poate o sa ajungeti si voi mici vedete. Zi buna va doresc!

8 ianuarie 2009

Blogul, o treaba serioasa

Eh, dragii mei, bine v-am regasit! Azi am ajuns la concluzia ca nu e usor sa ai blog. Inainte sa il fac nu mi se parea prea greu, dar acum, la cateva zile de cand am inceput sa scriu, recunosc..nu e chiar usor. Asta daca vrei sa faci o treaba ca lumea, daca te intereseaza sa arate cat de cat bine. Numai cine nu are blog poate spune ca nu e mare lucru, pentru ca si eu credeam ca e ceva de genul : Next, I agree, Next, Yes, Finish..:)). Nu e deloc asa.

Trebuie sa cauti un template pe gustul tau, sa mai editezi un HTML ca template-ul perfect nu il gasesti, sa mai modifici o poza, sa il inscrii si tu pe ici pe colo, e bataie de cap ce sa mai..Si daca te mai si grabesti cum am facut eu deja ti-ai complicat viata. Hai sa va spun ce am facut eu. Am luat domeniul blog-la-cafea, iar dupa ce am terminat cu aranjarea lui, am gasit domeniul bloglacafea liber :)). Normal ca mi s-a parut mai simplu cel fara liniute si am luat-o de la capat. :))

Nu ma plang, e chiar fun, vreau doar sa va aduc la cunostinta. Ar fi si culmea sa ma plang tocmai eu care "stau acasa toata ziua". Cu ocazia asta mi-am umplut timpul. Doar ca se pare ca l-am umplut prea mult, incat nu prea mai am timp pentru celelalte. Ca doar nu va imaginati ca stateam chiar asa ca "parazitu", fumam, ma uitam la tv si ma jucam. Nu nene, mai misc si eu prin casa, ca doar sunt casnic.

De exemplu, i-am zis de luni Alinei (prietena mea pentru cei care nu stiu) ca o sa fac curat la broscute, ca am brocute testoase deh.. si abia azi am reusit sa fac asta. Si asta e doar un exemplu. Acum am cam terminat cu aranjarea blogului, sper ca va place. Mie imi place cum a iesit. O perioada ( mai lunga sper) o sa il las asa. Merit si eu acum sa ma relaxez putin cu un joc.. Numai bine va doresc! Bucurati-va de zapada celor care va place..

7 ianuarie 2009

Generatia noua si tehnologia

Simt ca raman in urma. Am imbatranit eu atat de rau sau le stiu "astia mici" pe toate? Zilele trecute l-am ajutat si eu pe Marian sa deblocheze un telefon. Am zis sa nu mai apelam la service ca internetul ne ofera destul ajutor. Bai nene tutorialele nu mai sunt facute pentru incepatori, desi nu inteleg de ce le mai spune tutoriale, se fac pentru cunoscatori spre avansati.

Pai cand eram eu mai tinerel imi amintesc ca am incercat, tot cu Marian, sa facem un server de Counter Strike. Si am si reusit. Pai erau tutoriale care iti explicau tot:
Iei fisierul X, pe care cand dadeai click aveai optiune de download, il copiezi in locatia Y, s.a.m.d.. ca pentru prosti ce sa mai..ca asa e normal nu? daca vreau sa invat ceva inseamna ca nu stiu..e la mintea cocosului.

Nu ma tata, acum nu mai e asa. Iti spune sa te asiguri ca ai nu stiu ce fisier, dar nu iti spune de unde sa il iei, iti spune sa modifici ceva, dar nu iti spune cu ce program., iar limbajul folosit este pentru experti. Tinerii din ziua de azi nu mai dau importanta lucrurilor de genul asta. Daca el stie, scrie ca pentru el, nu se gandeste ca nu il face pentru el sau pentru unul care stie, ca daca stiam, nu mai cautam..ooofff De la cine sa invete si ei? Cand vezi ca fiecare trage pentru el..chiar si cand vrei sa oferi ceva te gandesti la tine. Daca eu inteleg, e bine..restu' se descurca ei.

Mai discutam si cu alta ocazie despre asta ca acum mai am si treaba. Trebuie sa imi caut job. Pe bune! Chiar vreau sa ma angajez. Zi placuta va doresc! Vorbim maine..

6 ianuarie 2009

Inceput

Vai ce imi palc inceputurile! Si ieri si azi m-am gandit la asta. Si chiar am vorbit cu Adina si cu Marian despre asta. Imi aminteam de inceputul de an de la facultate cand eram atat de entuziasmat si optimist incat daca ma vedeai, puteai jura ca iau bursa in anu' ala. Asa sunt si acum. De data asta sunt hotarat sa ma tin de treaba.

Probabil ca va intrebati ce o sa scriu pe blogu' asta. Va amintiti de serialul "Early Edition"? Da, ala in care actorul principal primea ziarul de a doua zi.. eh..voi o sa primiti "ziarul" din ziua precedenta. Imaginati-va ca stam la o cafea, iar eu va povestesc ce am mai facut, ce mi se pare interesant, ce ma enerveaza. Nu va intereseaza? ok, nu cititi, dar nici nu stiti ce pierdeti. O sa fie chiar fun. Ne relaxam si mai scapam de cotidian. Mai ales pentru cei care ma cunosc. Deja unii se amuza :)) . Cei care nu ma cunosc..o sa faca si ei cunostinta cu mine.

Avand in vedere ca sunt la inceput ma opresc aici. Stiti ca sunt deschis la sugestii , asa ca daca aveti ceva de spus..comentati nu stati pe ganduri.